Pierce

Német Ákos

Leagues of Legends
kommentátor
  • Született: 1988.07.20.
  • Lakhely: Budapest

Idestova 6 éve űzi az ipart Magyarország legismertebb esport kommentátora, Német “Pierce” Ákos.

Fontos “Arwyll” Dániellel éveken keresztül párban kommentálták a mérkőzések százait, hazaiakat és nemzetközieket egyaránt.

Meghívást kaptak a Riot főhadiszállására Dublinba, ahol továbbképzésen vettek részt: óriási szerepük volt abban, hogy elterjesztették a magyar nyelvű kliens használatát, hiszen átálltak a képességek, tárgyak magyar nyelvű használatára a castolás során, közben pedig több tízezres rajongótáborra tettek szert. Részben nekik is köszönhető a League of Legends hazai népszerűsége.

Arwyll 2015-ös Riot Gameshez történő „távozása” egyben új ajtókat is megnyitott Pierce számára. Közösségi toborzás után megalakították néhány új casterrel az LCSHU-t, a mára már 7 fősre bővült csapat pedig néhány támogatónak köszönhetően már stúdióból, heti négy napon keresztül tolja a magyar közvetítést az LCS európai és észak-amerikai bajnokságáról, hazai versenyek kommentálása mellett. Lényegében, jelenleg nincs olyan hazai League of Legends verseny, ahol ne lenne ott az LCSHU stábja.

Szavazz most!

Szavazatoddal nemcsak a jelöltet támogatod, hanem a magyar Leagues of Legends közösséget is! A szavazók között kisorsolunk egy egyedi festésű PlayStation 4 (Limitált Star Wars Kiadás, 1TB ) konzolt + Star Wars Battlefront játékot a SONY Magyarország jóvoltából.